• Muzeul Academician Leon Dănăilă Muzeul Academician Leon Dănăilă
    • Bancă ornamentală lângă clădirea primăriei Bancă ornamentală lângă clădirea primăriei
    • Școala cu clasele I-VIII ”Leon Dănăilă” Școala cu clasele I-VIII ”Leon Dănăilă”
    • Spitalul Darabani Spitalul Darabani
    • Liceul “Dimitrie Cantemir” Darabani Liceul “Dimitrie Cantemir” Darabani
    • Oras curat Oras curat

Afiţari | 1-2 din total: 2
1
Obiective turistice în Darabani și în zonele apropiate

     Biserica Sfântul Nicolae, ctitorită între 1834 și 1840 de către Theodor Balș, marele logofăt al Moldovei. O monografie a Darabaniului, publicată în anii 1930, susține că vechea biserică din centrul orașului ar fi fost realizată după planurile ...

Bine ați venit în Darabani !

Orasul Darabani este cel mai nordic oras din tara. Prima mentiune documentara a Darabaniului dateaza din anul 1546. Marturiile arheologice coboara locuirea acestei vetre la peste 5000-6000 de ani in urma, cultura de tip “cucuteian” fiind prezenta prin piese de rara valoare documentara.

Terenul administrativ al orasului Darabani cu loc ...

1


Guvernare transparentă, deschisă și participativă. Standardizare, armonizare, dialog îmbunătățit - cod SIPOCA 35 : https://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35


Orasul Darabani este cel mai nordic oras din tara. Prima mentiune documentara a Darabaniului dateaza din anul 1546. Marturiile arheologice coboara locuirea acestei vetre la peste 5000-6000 de ani in urma, cultura de tip cucuteiana fiind prezenta prin piese de rara valoare documentara.


Terenul administrativ al orasului Darabani cu localitatile componente si satele apartinatoare este de 9985,74 ha, din care 8369 ha este teren agricol extravilan si 926,25 ha domeniu silvic.

Orasul cuprinde circa 700 ha terenuri construite si se invecineaza la nord cu Ucraina si Republica Moldova, la est cu comunele Paltinis si Viisoara, la sud cu comuna Mileanca iar la vest cu comunele Concesti si Hudesti.

Orasul are in componenta sa localitatile: Darabani, Bajura, Esanca si Lismanita. Principalele cursuri de apa care strabat Darabanii sunt: raul Prut si paraurile Podriga, Cucului, Cornesti, Spalatoresei. In limitele orasului Darabani iazurile sunt numeroase, cele mai importante fiind Iazul Balasescu, Turcului si Balta Capitanului.