Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

ZILELE NORDULUI

17 august 2019 - 18 august 2019

Gratuit

Zilele Nordului este un festival de muzică, arte, sport și călătorii găzduit pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și R. Moldova.

Sub sloganul Rădăcinile Cresc, festivalul mobilizează comunitățile locale și diaspora Nordului în proiecte de dezvoltare durabilă prin cultură care cresc an de an mândria locală, încrederea în comunitate și interesul publicului larg de a vizita regiunea.

Zilele Nordului activează nu numai Darabaniul, cel mai nordic oraș al României, ci și alte comunități din regiune care găzduiesc evenimente muzicale, culturale, educaționale sau sportive diverse. Acest comunități sunt legate între ele prin Tururile Nordului, care scot la iveală poveștile nedescoperite ale regiunii.

Misiunea ZN este de a contribui la transformarea socială și dezvoltarea durabilă a Nordului prin creșterea implicării civice a tinerilor și a turismului cultural în regiune.

Printre artiștii care au concertat la ZN în perioada 2014-2018:

Ce lăsăm în urmă

Zilele Nordului este un festival-pretext, o întâlnire transformatoare atât pentru participanți, cât și pentru spațiul în care ea are loc.

Folosim energia festivalului și emulația creată în jurul lui pentru a mobiliza oameni și resurse în proiecte de revitalizare urbană, culturală și socială, ca fiecare ediție a Zilelor Nordului să lase ceva în urmă. Scopul nostru este să contribuim la revitalizarea Nordului (spațiul Iași – Botoșani – Suceava – Cernăuți – Chișinău) prin proiecte de revitalizare a turismului și a vieții culturale în regiune.

Proiecte de conservare și promovare a patrimoniului inițiate sau sprijinite de ZN în perioada 2014-2019:

Detalii

Începere:
17 august 2019
Se termină:
18 august 2019
Preţ:
Gratuit
Sit web:
http://www.zilelenordului.ro

Loc de întâlnire

Poiana Teioasa, Darabani
Darabani, 715100 România

Organizator

Asociata NORD